vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPrimar acuzat de distrugere (video)

Primar acuzat de distrugere (video)

Proaspătul primar al comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, este acuzat de distrugere de un bărbat din judeţul Botoşani.

Presupusa victimă spune că totul ar fi pornit de la faptul că a vrut să scurteze un drum peste un câmp, între localităţile Roma, unde locuieşte el, şi Leorda, unde este iubita lui. Doar că scurtătura acestuia trecea prin apropierea unui domeniu de vânătoare deţinut, printre alţii, de Verginel Gireadă.

„Ca să merg până la ea sunt vreo 60 de kilometri dus-întors. Aşa, pe câmp, este un drum agricol şi e mai puţin din jumătate de distanţă. În dreptul satului Popeni domnul Verginel Gireadă ne-a blocat calea de acces cu o maşină şi a venit să ne controleze în maşină. El credea că eu sunt acolo pentru braconaj. Eu nu aveam nimic în maşină şi, în plus, doar poliţia are dreptul să mă controleze, nu dumnealui. Am dat cu maşina înapoi şi atunci el s-a izbit cu maşina în mine şi m-a împins vreo zece metri pe asfalt până am ajuns în şanţ şi mi-a explodat roata din dreapta faţă”, a spus bărbatul.

Acesta a reuşit să se refugieze în curtea unei cunoştinţe şi a alergat până în spatele casei, de unde să aibă semnal GSM pentru a putea apela la 112. „Am sunat la 112 şi am cerut ajutorul. Dumnealui le-a spus poliţiştilor că a fost accident, dar el mi-a blocat calea şi m-a lovit cu maşina”, a mai spus acesta.

„Am să depun plângere la poliţie”

Edilul spune, însă, că realitatea este cu totul alta, iar acuzatorul său este cel care s-a izbit cu maşina în el. Bărbatul a fost sancţionat în trecut pentru braconaj tocmai pe un domeniu de vânătoare ce îi aparţine lui Gireadă şi de aici conflictul între cei doi.

„Cum să dau eu cu maşina peste dânsul? El s-a izbit cu maşina în mine. Eu am bara zgâriată, el are aripa îndoită. Nu a vrut să dea asigurarea. Eu mergeam pe partea dreaptă, normal, iar el mergea pe contrasens. Am să depun plângere la poliţie, am timp. Şi am să îl dau şi în judecată. El a fost prins la braconaj în urmă cu ceva timp. Are amendă penală de atunci şi poate de aia reclamă acum astfel de lucruri”, a spus Verginel Gireadă.

Cei doi protagonişti au ajuns la Poliţie în seara incidentului, iar acum oamenii legii au deschis o anchetă pentru distrugere. „Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, urmând ca în funcţie de rezultate să fie propusă soluţie procedurală”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...