Tânăr din Mihălășeni condamnat pentru tentativă de omor prins la frontieră

Punctul de Trecere a Frontierei Petea, unde a fost prins botoșăneanul

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Mihălășeni, condamnat la începutul acestei săptămâni la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, s-a întors în țară pentru a fi încarcerat. Valentin Gabriel Ciubotariu, împreună cu tatăl său Mitică Marinel Ciubotariu, de 59 de ani, au fost condamnați definitiv la câte patru ani de detenție după ce l-au snopit în bătaie pe un consătean, care le luase din faeton în glumă o sacoșă de mere.

Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 1 februarie a.c., dar în timpul procesului, tânărul, care era judecat în libertate, a plecat în străinătate și a promis că dacă va fi condamnat va reveni pentru executarea pedepsei. Iar acest lucru s-a și întâmplat. Imediat ce a aflat de sentință, tânărul a plecat spre România, pentru a se ține de promisiune. Miercuri dimineață, pe 3 februarie a.c., tânărul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judeţul Satu Mare), pentru a efectua controlul specific de frontieră. Când l-au verificat în baza de date, polițiștii de frontieră au realizat că botoșăneanul era dat în consemn, în baza mandatului de executare a pedepsei emis pe numele lui, și l-au reținut imediat. Valentin Gabriel Ciubotariu a fost predat unei escorte din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Satu Mare și încarcerat.

În schimb, tatăl său a fost ridicat încă de luni seară de polițiștii din Mihălășeni și condus la Penitenciarul Botoșani, unde a fost închis. Rămâne de văzut dacă cei doi vor executa pedepsele în aceeași unitate de detenție.

 

Deja ai votat!