miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTTânăr din Mihălășeni condamnat pentru tentativă de omor prins la frontieră

Tânăr din Mihălășeni condamnat pentru tentativă de omor prins la frontieră

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Mihălășeni, condamnat la începutul acestei săptămâni la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, s-a întors în țară pentru a fi încarcerat. Valentin Gabriel Ciubotariu, împreună cu tatăl său Mitică Marinel Ciubotariu, de 59 de ani, au fost condamnați definitiv la câte patru ani de detenție după ce l-au snopit în bătaie pe un consătean, care le luase din faeton în glumă o sacoșă de mere.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Sentința definitivă a fost pronunțată luni, pe 1 februarie a.c., dar în timpul procesului, tânărul, care era judecat în libertate, a plecat în străinătate și a promis că dacă va fi condamnat va reveni pentru executarea pedepsei. Iar acest lucru s-a și întâmplat. Imediat ce a aflat de sentință, tânărul a plecat spre România, pentru a se ține de promisiune. Miercuri dimineață, pe 3 februarie a.c., tânărul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judeţul Satu Mare), pentru a efectua controlul specific de frontieră. Când l-au verificat în baza de date, polițiștii de frontieră au realizat că botoșăneanul era dat în consemn, în baza mandatului de executare a pedepsei emis pe numele lui, și l-au reținut imediat. Valentin Gabriel Ciubotariu a fost predat unei escorte din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Satu Mare și încarcerat.

În schimb, tatăl său a fost ridicat încă de luni seară de polițiștii din Mihălășeni și condus la Penitenciarul Botoșani, unde a fost închis. Rămâne de văzut dacă cei doi vor executa pedepsele în aceeași unitate de detenție.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...