Octogenar din Săveni salvat cu ajutorul jandarmilor

Un subofițer jandarm în rezervă a apelat în această după-amiază la colegii aflați în activitate, pentru a veni în ajutorul unui vecin în vârstă de 87 de ani. Soția vecinului a bătut la ușa jandarmului, deoarece soțului i se făcuse rău și nu mai era cooperant, dar pentru că fostul angajat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani nu era acasă, femeia a vorbit cu copiii acestuia, care l-au anunțat telefonic despre cele întâmplate.

Conștient că nu va ajunge la domiciliu în timp oportun, jandarmul i-a rugat pe colegii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Jandarmi Săveni, care se aflau în serviciu, să se deplaseze la adresa vecinului și să ia legătura cu soția acestuia.

„Echipajul de jandarmi a ajuns în câteva minute și, după evaluaea rapidă a situației, a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru acordarea de îngrijiri medicale. După sosirea ambulanței, jandarmii au ajutat la coborârea bărbatului în vederea transportării la spital, având în vedere că locuința se află la etajul 3, după care și-au reluat misiunea de menținere a ordinii și liniștii publice în orașul Săveni”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!