Problema transportului elevilor, în atenţia CJE

Problema asigurării gratuităţii pentru transportul elevilor navetişti este prioritară pentru conducerea Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE). În urmă cu două zile, Iosif Pintilie și Eduard Alexandru Ungureanu, preşedintele, respectiv vicepreşedintele CJE, s-au întâlnit cu Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani. Liderii elevilor au primit asigurări că gratuitatea transportului elevilor este şi prioritatea administrației județene, drept pentru care vor fi luate măsuri și vor fi făcute demersurile necesare.

Potrivit liderilor CJE, mii de elevi botoşăneni nu-şi permit să plătească transportul la şcoală, nici măcar pe o perioadă limitată de timp. „Am solicitat răbdare și înțelegere, alături de prioritizarea problemei și găsirea unei soluții în cel mai scurt timp. Solicităm firmelor de transport un dialog cu reprezentanţii CJE, pentru a ajunge la un consens şi la o eventuală colaborare. Și noi, la rândul nostru, vom face tot ce ne stă în putință pentru a veni în sprijinul elevilor ce au nevoie de transport”, au mai transmis reprezentanţii CJE.

Mulţi elevi botoşăneni s-au plâns de faptul că, începând cu 8 februarie, transportatorii le solicită contravaloarea călătoriilor, deşi, potrivit legii, ei ar trebui să beneficieze de gratuitate. Operatorii de transport le solicită bani elevilor din cauză că nu şi-au primit banii de la Consiliul Judeţean, pentru perioada septembrie – noiembrie 2020. Inspectoratul Şcolar Judeţean a plătit operatorilor 553.000 de lei, reprezentând 50% din contravaloarea navetei pentru 5469 de elevi. O sumă similară trebuie plătită de Consiliul Judeţean, numai că oficialii CJ au explicat că nu au pârghiile legale pentru a efectua această plată.

Deja ai votat!