Primăria face inventarul gropilor

Funcţionarii de la Direcţia Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani vor realiza în perioada următoare un inventar al gropilor apărute în carosabil în această iarnă. Cosmin Andrei, primarul municipiului, a dat asigurări că aceste gropi vor fi plombate. „Când ne va permite timpul, vom interveni cu plombări pe toate străzile din municipiul Botoşani. Deocamdată, nu putem să punem asfalt peste zăpadă. Unde sunt situaţii grave vom pune pavele în gropi, însă lucrările depind tot de condiţiile meteo”, a declarat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, problema cea mai mare rămâne în zonele unde carosabilul nu a fost refăcut după intervenţia echipelor de la Nova Apaserv. „Pe Aleea Curcubeului este o groapă de şase luni. Din Parcul Tineretului ne scriu oamenii încontinuu. O problemă similară este pe strada Petru Rareş. Cetăţenii ne scriu nouă, deşi obligaţia de a reface carosabilul este a celor de la Nova Apaserv”, a explicat Cosmin Andrei, adăugând că la această dată sunt în oraş aproximativ 15 zone unde carosabilul nu a fost refăcut după intervenţia la unele avarii.

Edilul a dat asigurări că în perioada următoare va avea o discuţie cu conducerea Nova Apaserv în cadrul căreia vor fi abordate toate aceste probleme. „Am fost mai toleranţi pentru că am înţeles situaţia financiară a operatorului, dar nu este normal ca aceste probleme să nu fie rezolvate luni la rând. Înţelg că operatorul are o problemă foarte mare pe care trebuie să o rezolve. Faptul că noi le dăm o amendă, nu schimbă cu nimic situaţia. Pur şi simplu nu se întâmplă nimic şi cred că prin dialog vom ajunge la un rezultat mai bun, în care să prioritizăm lucrările, să găsească o soluţie”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Oficialii Nova Apaserv au dat asigurări că toate aceste probleme vor fi rezolvate în cel mai scurt timp posibil.

Deja ai votat!