Bătrânii din Ghireni au fost salvaţi – Ei au fost mutaţi într-un spaţiu al Primăriei Coţuşca

0

Viaţa celor doi bătrâni, care trăiau în condiţii de Ev Mediu în Ghireni – Coţuşca (foto 1), s-a schimbat în bine. Şi asta graţie lui Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, cel care l-a dus pe primarul comunei săptămâna trecută la locuinţa bătrânilor.

Bătrânii au fost mutaţi într-un spaţiu al primăriei şi au scăpat de foame şi frig. Plapuma şi covorul cu care se înveleau în vechea lor casă au rămas un vis urât. Ei beneficiază de condiţii normale de trai. Daniel le-a dus o sobă, mai multe bunuri, produse alimentare, dar şi un cadru metalic deoarece femeia are mari probleme cu mâna şi piciorul drept.

Nu le vine să creadă că au scăpat de problemele care aproape i-au doborât. Ei vor primi în fiecare zi mâncare caldă asigurată de preotul paroh din Cotu Miculinţi, Cornel Coţovanu”, a declarat Daniel Câşlariu.

Cantină deschisă de preotul Cornel Coţovanu

Preotul şi-a dorit încă din urmă cu 12 ani să deschidă o cantină socială, dar nu a reuşit din cauză că nu a avut susţinerea conducerii de atunci a primăriei. „Acum lucrurile s-au schimbat şi cantina a fost deschisă de mai bine de o lună. Aici se pregătesc zilnic 80 de porţii de mâncare pentru familii cu copii şi familii de bătrâni. Astfel, aceştia primesc zilnic o supă sau un borş şi felul doi. M-am bucurat enorm să văd cât de mult se implică părintele în sprijinirea familiilor nevoiaşe. El a renovat spaţiul unde funcţionează cantina şi are rată la magazinul de unde a cumpărat aparatele electrocasnice aflate în cantină. Se bucură că este sprijinit de primarul comunei şi de alţi prieteni, oameni cu suflet mare care nu rămân indiferenţi la greutăţile semenilor”, a precizat Daniel Câşlariu.

Potrivit acestuia, activitatea preotului nu este simplă, în condiţiile în care comuna are nouă sate şi sunt multe familii nevoiaşe. Preotul are în continuare nevoie de produse pentru a putea asigura mâncarea zilnică pentru nevoiaşi. Are nevoie de carne, ulei, fasole, cartofi, mazăre, orez. El este decis să crească porci şi viţei pentru a avea asigurată carnea pentru cantină.

Noi le-am dus diferite produse alimentare şi vom continua să fim alături de părintele care hrăneşte zilnic persoanele nevoiaşe. Este mare lucru să vedem că mai sunt în judeţ oameni cu suflet mare care se gândesc la binele semenilor. Vă rog să ne fiţi în continuare alături. Vă mulţumesc din suflet pentru tot ajutorul şi Dumnezeu să vă răsplătească înmiit toate faptele bune”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Deja ai votat!
se încarcă...