Două nominalizări pentru funcțiile de subprefect – Magda Oleniuc și Aneta Gireadă

Formațiunile politice care formează alianța de guvernare au făcut nominalizările oficiale pentru cele două funcții de subprefect. Prima propunere a venit din partea organizației județene PNL Botoșani, care a nominalizat-o pe Aneta Gireadă (foto stânga), fost primar al comunei Mihai Eminescu, soția fostului deputat PNL Verginel Gireadă, cel care a redevenit primar al comunei după alegerile locale din septembrie 2020.

Cea de a doua funcție de subprefect a fost adjudecată de alianța USR-PLUS, care a propus-o pe Magda Oleniuc (foto dreapta), nimeni alta decât președinta organizației județene PLUS. De profesie jurist, Magda Oleniuc și-a desfășurat mare parte din activitate în sectorul financiar-bancar. Până în 2018, ea ocupat poziții de management în cadrul unei bănci, respectiv în cadrul unei mari societăți comerciale, iar din 2018 a decis să urmeze calea antreprenoriatului. În prezent este administratorul și asociatul unic al unui start-up, specializându-se în economia rurală. Ea s-a înscris în PLUS de la înființarea partidului și a făcut parte chiar din Grupul de Inițiativă.

Cele două botoșănence ar urma să facă echipă comună cu actualul prefect, Dan Nechifor, care a primit girul alianței de guvernare pentru a ocupa în continuare această funcție. Nominalizările au fost trimise deja la București, iar numirile oficiale vor avea loc zilele viitoare, prin intermediul unei hotărâri de guvern.

În prezent, cele două funcții de subprefect sunt ocupate tot de două femei, Rodica Zelincă și Laura Cronț.

 

Deja ai votat!