Amenzi de peste 12.000 de lei pentru încălcarea normelor anti-COVID

0

Autoritățile din județ, împreună cu instituțiile de control, continuă acțiunile pentru limitarea pandemiei de COVID-19. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, în perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii botoșăneni, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, cât și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe raza județul au fost organizate 8 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 136 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și 47 mijloace de transport public în comun. „Echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei, dintre acestea 80 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii privind carantina”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Botoșani.

În perioada 19-21 februarie a.c. polițiștii botoșăneni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control vor continua, în toate zonele județului, seria acțiunilor pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Reamintim că portul măstii de protecție este obligatoriu în toate spațiile publice închise și deschise, iar încălcarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei. Recomandăm populației respectarea distanțării sociale pentru a nu se expune la riscuri”, a adăugat Simona Pușcașu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...