Degerat din cauza mizeriei şi a singurătăţii

0

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Unţeni, riscă să rămână mutilat pentru tot restul vieţii, din cauza condiţiilor de trai în care a fost găsit.

Potrivit vecinilor, bărbatul locuia singur, de câţiva ani, în casa părintească din comună, după moartea părinţilor. În ciuda temperaturilor scăzute, acesta nu făcea aproape niciodată focul, din lipsă de bani. Trăind într-o sărăcie lucie, acest beneficia mai mult de mila vecinilor, care îi mai aduceau câte ceva de mâncare şi lemne pentru foc. Zilele trecute, unul dintre aceştia a mers la bărbat acasă, găsindu-l, însă, într-o stare precară. Acesta se plângea că îl dor foarte tare picioarele, iar când vecinul a încercat să îl încalţe cu papucii, a observat că avea jumătate din laba piciorului neagră.

Din acest motiv bărbatul a apelat serviciul 112 pentru a solicita ajutor. Cadrele medicale au ajuns la faţa locului, realizând că bărbatul avea degerături severe la ambele picioare, motiv pentru care a fost transportat la Urgenţe. După ce a fost supus mai multor investigaţii, bărbatul a fost internat pe secţia de chirurgie plastică şi reparatorie, şansele de a-şi păstra ambele picioare intacte fiind, însă, foarte mici.

„Bărbatul a ajuns în serviciul nostru prezentând degerături severe la nivelul ambelor picioare, la degete şi până aproape de călcâi. A fost internat pentru a se decide dacă se impune sau nu amputaţia”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Întrebat de ce nu îşi făcea focul, acesta le-a răspuns cadrelor medicale că temperaturile nu erau atât de scăzute pentru a îşi face focul în casă.

Foto Arhiva

Deja ai votat!
se încarcă...