duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTAlertă sanitară! Mii de pungi de Croco și de batoane Kinder au...

Alertă sanitară! Mii de pungi de Croco și de batoane Kinder au fost scoase din magazinele din Botoșani

Kinder Pingui Cocos are făină dar nu se spune

Alerta legată de batoanele Kinder Pingui Cocos a fost lansată chiar de Carrefour România, care a constatat că dulciurile prezintă o eroare de etichetare. Pe eticheta produsului nu era specificat clar că în compoziție se află făina de grâu, iar persoanele alergice la gluten ar fi riscat reacții severe în cazul consumului.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Subliniem faptul că aceste produse sunt sigure pentru consum și nu pun în pericol viața sau sănătatea consumatorului mediu. Totuși, ca și în cazul celorlalte ingrediente alergene, persoanele cu intoleranță sau sensibilitate la produse alimentare ce conțin GRÂU pot avea o reacție adversă. Persoanele cu intoleranță la gluten sau cu recomandare de a nu consuma produse alimentare ce conțin GRÂU, care dețin produse din loturile descrise mai sus, sunt rugate să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în notificarea Carrefour. Printre magazinele vizate de alertă se numără și marketul din Bulevardul Mihai Eminescu nr.6, Botoșani.

Peste 1.000 de pungi de Croco au fost distruse

Problema etichetării de la dulciurile Kinder a fost identificată și semnalată chiar de lanțul de magazine Carrefour, dar inspectorii sanitar-veterinari din Botoșani se luptă de aproape 3 luni să rezolve o problemă apărută la mai multe magazine de cartier și în trei rețele de magazine din județ. Este vorba despre pungile de biscuiți Croco cu susan, care au avut probleme legate de calitatea semințelor de susan.

Tocmai am finalizat acțiunea, au fost retrase și distruse peste 1.000 de pungi. Semințele au fost tratate în exces cu oxid de etilenă, o substanță dezinfectantă. Comercianții s-au conformat și ne-au susținut, mai ales că nu a fost vina lor. Unii dintre ei au expus la casele de marcat afișe prin care clienții erau înștiințați că produsul nu e conform și că poate fi returnat. Toată cantitatea recuperată a fost distrusă”, spune Mihai Țurcanu, șeful DSVSA Botoșani.

Probleme și cu chiflele pentru burgeri

În sistemul de securitate alimentară românesc există mai multe tipuri de alerte, unele vizează produsele improprii pentru consum, care pot provoca boli sau agravarea unor boli existente, iar altele sunt legate de informarea consumatorilor, adică de etichetare. În cazul dulciurilor de la Kinder, atât Carrefour, cât și Mega Image au notificat autoritățile sanitar-veterinare că au identificat probleme de etichetare și au retras produsele de pe piață. În ceea ce privește biscuiții Croco, a existat o alertă privind neconformitatea produsului din cauza semințelor de susan. De altfel, Mega Image a retras recent de pe piață câteva loturi de chifle pentru burgeri deoarece semințele de susan aveau un nivel excesiv de reziduuri de pesticide.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
22.9 ° C
23.3 °
21.6 °
62 %
0.9kmh
100 %
Dum
26 °
lun
29 °
mar
33 °
mie
31 °
joi
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...