Municipiul Botoşani va avea încă o parcare cu plată

0

Consilierii municipali au votat în şedinţa de astăzi proiectul vizând modificarea regulamentului vizând regimul parcărilor. Una dintre modificări vizează statutul parcării de lângă Parcul „Mihai Eminescu”.

Am propus consilierilor locali și a fost adoptat un proiect de hotărâre care privește și modificarea statului unei parcări din Parcul Mihai Eminescu, parcarea adiacentă terenurilor de sport și restaurantului de lângă Inspectoratul de Stat în Construcții, astfel încât vom avea acolo parcare cu plată”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că a răspuns astfel solicitărilor botoşănenilor care ajungeau frecvent în zonă şi nu aveau unde să-şi lase maşinile. „Cetățenii mi-au trimis de foarte multe ori că sunt dispuși să plătească doi lei pe oră pentru parcare, dar să găsească un loc liber. Parcările gratuite sunt ineficiente pentru că sunt unii care-și lasă mașinile cu lunile, cu săptămânile, cu zilele, nemișcate”, a explicat Cosmin Andrei. În noua parcare cu plată, care are 500 de metri pătraţi, va fi amplasat un parcometru, iar  locurile vor fi marcate corespunzător.

Cetăţenii de Onoare ai municipiului nu vor mai plăti taxa de rezervare loc de parcare

Cătălin Flutur a propus să beneficieze de loc de parcare fără a plăti taxă de rezervare, în parcările de reşedinţă, şi cetăţenii de onoare ai municipiului Botoşani, alături de persoanele cu handicap, veteranii de război şi botoşănenii care deţin certificat de revoluţionar.

S-a mai decis ca, începând de anul viitor, cel de-al doilea sau al treilea loc de parcare deținut de aceeași familie să fie scos la licitație, anual, actualii deținători având și ei posibilitatea de a participa la licitație.

Trebuie să aibă emoţii şi cei care nu mai au maşini, dar continuă să deţină un loc de parcare, pe care îl cedează, contra unor sume, vecinilor. Toate aceste situaţii vor fi evidenţiate deoarece reprezentanţii Serviciului patrimoniu vor avea acces la baza de date a Direcţiei Impozite şi Taxe.

Maşinile care vor ocupa un loc de parcare rezervat vor fi ridicate după trei ore. Pentru a se evita ca în cartiere să fie parcate mașini de marfă sau microbuze, s-a stabilit ca locurile de parcare să fie rezervate pentru autovehicule transport persoane cu maxim opt locuri.

Deja ai votat!
se încarcă...