Soluții cerute contra invaziei de șobolani

Invazie de șobolani în municipiul Botoșani. Este motivul pentru care prefectul județului, Dan Nechifor, a decis să ceară instituțiilor de sănătate publică să facă o constatare în teren pentru a evalua situația și a pentru a vedea ce măsuri se impun. „Șobolanii au ajuns să mișune nestingheriți, în plină zi, sub ochii oamenilor. Cineva trebuie să intervină, dar mai întâi trebuie să vedem care este situația, care sunt cauzele și ce măsuri se impun. Oricum, știu că de mulți ani nu s-a mai făcut o deratizare în municipiu”, a spus prefectul Dan Nechifor.

Invazia șobolanilor din municipiul Botoșani reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea oamenilor, întrucât rozătoarele pot transmite boli, unele extrem de periculoase. Anul trecut, un botoșănean în vârstă de 40 de ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un șobolan. Bărbatul cobora din apartament pe scări, iar când se afla pe porțiunea de trepte dintre etajul unu și parter, acesta sa fost mușcat de un șobolan care se afla chiar pe balustrada scării.

Zilele trecute, o altă tânără din municipiu, care intenționa să plece cu mașina, a tras o sperietură zdravănă după ce de sub autoturismul parcat pe stradă a țâșnit un șobolan.

Mai multe orașe de pe glob s-au confruntat, în ultima perioadă, cu înmulțirea rozătoarelor. Pe fondul pandemiei de COVID-19, o serie de activități umane s-au restrâns, din cauza restricțiilor de circulație, iar șoarecii și șobolanii s-au înmulțit și au început să-și facă cuiburi prin subsolurile blocurilor de locuințe sau în apropierea platformelor de colectare a gunoiului.

 

Deja ai votat!