Elevi chiulangii duși la ore cu Poliția de Siguranță Școlară

Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară (BSȘ) continuă acțiunile începute anul trecut. Astfel, în perioada 22 – 25 februarie a.c., polițiștii BSȘ, cu sprijinul celor de ordine publică, au acționat pe raza județului pe linia transportului scolar și siguranței școlare în incinta și în zona adiacentă unităților de învătământ. „La activități au participat 84 de efective, fiind verificate 28 de mijloace de transport în comun, legitimate 115 persoane și atenționate cu privire la comportament 28 de persoane”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

De asemenea, au fost instruiți 281 de elevi cu privire la modul de comportare pe perioada în care se afla la cursuri, precum și în perioada în care se deplasează către și de la unitățile școlare, iar șapte elevi au fost identificați în proximitatea unităților de învățământ în timp ce absentau de la ore.

Totodată, cu prilejul acestora activități au fost aplicate și șase sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.000 de lei.

„Astfel de acțiuni cu caracter preventiv vor fi desfășurate și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele unităților de învățământ și pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal”, se mai arată în comunicatul de presă IPJ.

Deja ai votat!