Câine periculos găsit pe stradă. Scandal cu proprietara patrupedului

Scandal de la un câine agresiv găsit hoinărind pe străzile municipiului Botoșani. Totul s-a petrecut astăzi dimineață, când patrupedul a fost reperat de un echipaj de jandarmi, pe strada Dragoș Vodă. „Jandarmii au intervenit pentru a îndepărta potențialul pericol la adresa trecătorilor și l-au identificat pe proprietarul acestuia, care îl lăsase să iasă din curte, fără să îl supravegheze”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Prin urmare, proprietarul patrupedului a fost sancționat cu 100 de lei, minimum stabilit de legislația în vigoare pentru fapta săvârșită. Doar că echipajul de jandarmi a avut parte de o surpriză. Nu din partea câinelui, ci din partea soției proprietarului patrupedului. Femeia a devenit brusc foarte recalcitrantă și a început să facă scandal. Prin urmare, jandarmii i-au aplicat și ei o amendă de 200 de lei, adică dublu față de cea primită de partenerul de viață.

„Conform prevederilor legale, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și este sancționată cu amendă de la 100 de lei la 500 de lei”, a adăugat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!