sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BT30 de bolnavi Covid la Secţia de Psihiatrie

30 de bolnavi Covid la Secţia de Psihiatrie

Conducerea Spitalului Judeţean şi cadrele medicale de la Secţia de Psihiatrie par să nu fi învăţat nimic după experienţa din toamnă. În luna noiembrie a anului trecut, peste 40 de bolnavi internaţi şi personal medico-sanitar au fost depistaţi cu Covid19. După situaţia de atunci, se pare că nu au fost trase prea multe învăţăminte legate de protecţia personalului şi a pacienţilor, astfel că acum s-a ajuns iar la un focar extins la Psihiatrie.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Mai mulți bolnavi, dar și angajați ai unității sanitare au fost testați pozitiv COVID. Numai în ultimele 48 de ore au fost înregistrate opt îmbolnăviri pe Secția acuți a spitalului. „În total sunt 28 de pacienți și doi angajați depistaţi cu noul coronavirus”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Un focar de COVID a mai fost la Secția de Psihiatrie în luna noiembrie a anului trecut, când au fost înregistrate peste 40 de cazuri de coronavirus.

Rata de infectare COVID la nivelul municipiului Botoșani este de 2,68 la mia de locuitori, iar la nivelul județului de 1,4 la mie.

În total, de la începutul pandemiei, au fost depistaţi 10.840 de botoşăneni cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceştia, în prezent mai sunt bolnavi de Covid 555 persoane, în timp ce 9.793 au fost declarate vindecate. Din păcate, 492 de botoşăneni au pierdut lupta cu boala în ultimul an din cauza Covid.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...