Ion Creangă, omagiat la Biblioteca Județeană Botoșani

Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” va marca mâine, 1 martie, 184 de ani de la naşterea marelui povestitor Ion Creangă.

Astfel, Filiala nr. 1 Primăverii îi aşteaptă pe botoşăneni la ”Poveștile lui Creangă”, o expoziție de desene realizate de elevii din clasa a II-a B de la Școala Gimnazială Nr. 13 Botoşani, coordonați de profesorul Geanina Popovici. Tot cu această ocazie, vor fi prezentate două filmulețe în care vor copiii vor interpreta poveștile ”Punguța cu doi bani” și ”Cinci pâini”.

Cabinetul de Numismatică –  Filatelie și Secția de Împrumut carte pentru copii au organizat o expoziție de carte, filatelie și medalistică, sub titlul ”Ion Creangă – o poveste fără sfârșit”. Alături de custodele Cabinetului de Numismatică, bibliotecar Mihai Cornaci, expun utilizatori ai secției, tineri și pasionați colecționari.

Alte două activități prin care este omagiat Ion Creangă vor fi organizate, în prima săptămână a primăverii, la Filiala nr.  2 Grivița a Bibliotecii Judeţene. Copiii de la Grădinița 15 Botoșani vor expune online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene Botoșani, colajul de măști și desene ”În lumea poveștilor lui Creangă”.

Deja ai votat!