Jurişti ţinuţi degeaba în instituţii (video)

În cadrul unei conferințe de presă, prefectul Dan Nechifor și-a exprimat punctul de vedere în ceea ce privește activitatea juriștilor din majoritatea instituțiilor publice din Botoșani.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a reamintit ce s-a întâmplat în cea mai recentă ședință a Comisiei de Dialog Social când primarul Cosmin Andrei a recomandat ca Instituția Prefectului să preia problemele care se referă la interpretarea legii și să transmită un punct de vedere spitalelor în legătură în special cu acordarea sporurilor. „Uităm de fiecare dată că aparatul Primăriei are serviciul juridic, unitățile spitalicești au serviciu juridic, Consiliul Județean are serviciu juridic. Nu am spus că nu ajut, dar nu își pun întrebarea acești juriști, care sunt plătiți din bani publici, care nu pot clarifica o speță sau interpreta o speță referitoare la ordonanță de urgență, deci înseamnă că stau degeaba acolo. Corect?”, a întrebat retoric prefectul Dan Nechifor.

Prefectul a declarat că de la apariția actelor normative nu a primit nici o întrebare de la instituțiile amintite. „Nu vreau să fac o inventariere a tuturor juriștilor din instituțiile amintite pentru că s-ar putea să-mi dau seama că sunt foarte mulți. Nu am afirmat că nu asigur medierea și colaborarea acestor instituții, dar vreau să vă zic că nu am primit nici o întrebare de la apariția actelor normative până în prezent de la instituțiile menționate. Aștept ca să le pot răspunde”, a mai spus acesta.

Deja ai votat!