spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTFemeie încătuşată după ce a atacat cadrele medicale

Femeie încătuşată după ce a atacat cadrele medicale

O femeie care a suferit o cădere psihică după ce nu şi-a mai luat tratamentul a fost ieri protagonista unui incident violent. Aceasta nu a fost amendată, iar internarea forţată a fost făcută spre binele ei şi al celor din jur.

Cadrele medicale din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au ajuns să se transforme tot mai des din salvatori în victime. La fel s-a întâmplat şi ieri când un echipaj a avut nevoie de ajutorul poliţiştilor pentru a putea transporta o pacientă la spital.

Întâmplarea a avut loc la Tudora, după ce o femei a sunat la 112 spunând că fiica sa, în vârstă de 39 de ani a devenit violentă fizic şi verbal şi îşi ameninţa membrii familiei. Femeia, care este diagnosticată cu o serie de afecţiuni psihice, pentru care avea prescris un tratament, dar nu îl urma, venise de mai mult timp din Italia, în vizită la mama ei. Ieri, însă, aceasta a suferit o cădere, iar mama a cerut ajutorul medicilor.

În urma apelului la 112, la faţa locului a fost direcţionată a ambulanţă cu asistent, iar cadrele medicale au încercat să îi acorde pacientei ajutor şi să o transporte la spital. Doar că la vederea celor de la Ambulanţă, femeia de 39 de ani a devenit şi mai violentă şi recalcitrantă cu cei din jur, astfel că personalul medical s-a văzut nevoit să solicite sprijinul unui echipaj de poliţie.

Oamenii legii au reuşit, cu greu, să o stăpânească pe femeie, motiv pentru care au încătuşat-o. Nici aşa, însă, aceasta nu s-a liniştit. „Încătuşată fiind, şi cu centura pusă, a sărit peste scaun să ne atace pe mine şi pe coleg. Punea mâinile intenţionat în noroi, apoi sărea să ne murdărească”, a povestit un asistent medical din cadrul SJA.

Transportată la Psihiatrie cu poliţia

În cele din urmă, femeia a fost potolită de poliţişti, care au însoţit echipajul medical la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean, unde a fost internată pentru a fi stabilizată şi evaluată medical. „Poliţiştii au acordat sprijin cadrelor medicale pentru internarea femeii. Aceasta nu a fost sancţionată contravenţional, internarea făcându-se spre binele ei, pentru a nu-şi face singură rău, sau celor din jur”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Cazul nu este singular, din păcate, echipajele de la Ambulanţă fiind aproape zilnic agresate fizic sau verbal de către pacienţi sau familiile acestora.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
52 %
2.8kmh
0 %
lun
13 °
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...