Anchetă la Psihiatrie din cauza focarului de Covid (video)

Autorităţile sanitare au demarat o anchetă la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean, după ce nu mai puțin de 30 de persoane, 28 de pacienți și doi angajați au fost depistate cu Covid. Asta după ce în toamnă, la aceeași unitate spitalicească a mai fost un focar Covid.

Directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că ancheta se face pentru a stabili de ce a recidivat focarul. De această dată, acesta ar fi pornit de la o infirmieră, susține directorul DSP, care a precizat totodată că la Secția Psihiatrie, dintre cei 244 de angajați doar 70 s-au vaccinat.
„Pacienții nu sunt în momentul de față vaccinați. Aceștia sunt o categorie specială, dat fiind faptul că nu au discernământ, și trebuie acordul familiei. Este o anchetă amplă, în desfășurare. Am cerut de la Spitalul Județean o notă de fundamentare și o justificare a situației de la Psihiatrie”, a precizat directorul DSP Botoșani.

Peste 40 de noi cazuri depistate în judeţ

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Botoşani alte 42 de persoane au fost diagnosticate cu Covid19.
Rata de infectare a ajuns la Botoşani la 2,68 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel judeţean aceasta este de 1,26. O singură comună din judeţ trecuse ieri de pragul de trei infectări la mia de locuitori şi anume Dobârceni cu un indice de 3,25.

Deja ai votat!