Hoț de cabluri plasat în arest la domiciliu

Unul dintre hoții de cabluri, care a fost ridicat ieri de polițiștii botoșăneni, a fost plasat în arest la domiciliu. Așa a decis Judecătoria Botoșani, după ce procurorii au cerut arestarea lui preventivă. Este vorba despre un sucevean, Vasile Telehoi, în vârstă de 43 de ani, din orașul Cajvana, județul Suceava. În schimb, ceilalți suspecți au fost plasați sub control judiciar.

Joi, pe 4 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reținut cinci persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de cabluri. Suspecții, toți din județul Suceava, au vârste cuprinse între 33 și 49 de ani și sunt bănuiți că, în perioada ianuarie –decembrie 2020, ar fi furat peste 7 kilometri de cabluri de telecomunicații din localități de pe raza județului Botoșani, prejudiciul fiind estimat la peste 276.000 lei pesoanei vătămate. Suspecții au fost ridicați în urma unei operațiuni organizată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, care a presupus 11 percheziții domiciliare.

În documentarea activității infracționale s-a colaborat cu I.P.J.Neamț, I.P.J.Suceava, iar la anihilarea suspecților polițiștii au beneficiat de sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Botoșani, Brigada de Operațiuni Speciale Suceava și Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J.Botoșani.

Cu ocazia perchezițiilor, anchetatorii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor mașinile folosite la comiterea faptelor, scule de tăiat cabluri, scări telescopice, resturi de cablu, dar și dispozitive pentru îndepărtat izolația.

 

Deja ai votat!