sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTProgramul "Şcoala după şcoală" - IŞJ stabileşte astăzi unităţile unde vor fi...

Programul „Şcoala după şcoală” – IŞJ stabileşte astăzi unităţile unde vor fi pregătiţi elevii

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a finalizat situaţia ce vizează cererile depuse în vederea participării elevilor din învăţământul primar şi gimnazial la activităţi remediale în cadrul Programului naţional „Şcoala după şcoală”.

Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, a anunţat că au fost depuse la unităţile de învăţământ 3.893 de cereri, reprezentând 11,20% din populaţia şcolară pe cele două cicluri de învăţământ. Vor participa la orele de pregătire 1.949 de elevi din învăţământul primar şi 1.944 de elevi din învăţământul gimnazial. Aceştia sunt elevii care în timpul orelor online nu au avut dispozitive electronice sau conexiune la internet, cei corigenți sau cu situația neîncheiată pe primul semestru, ori elevi care fac parte din categorii și grupuri vulnerabile, înregistrând regres școlar în primul semestru. Se recomandă efectuarea orelor remediale la limba română, matematică și științe, fără a fi exceptate însă și alte discipline.

Conform calendarului, astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean vor stabili unităţile de învăţământ în care se vor organiza activităţi remediale în cadrul programului”, a mai precizat oficialul.

Contracte de muncă cu timp parțial semnate cu învățători și profesori

Învăţătorii şi profesorii care şi-au arătat disponibilitatea de a desfăşura activităţi remediale vor încheia contracte de muncă timp parțial, în limita a douăzeci de ore pe lună, pentru minim 12 elevi pe grupă (aceeași disciplină pentru același an de studiu sau mai puțin indicat, în regim mixt, dar obligatoriu prin activități față în față și nu online).

Orele de pregătire vor fi organizate începând cu 8 martie, la o lună de la debutul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2020 – 2021. Unităţile de învăţământ care organizează Programul naţional pilot „Şcoala după şcoală” vor primi un sprijin financiar de 200 de lei pe lună pentru fiecare copil înscris în program, pentru plata cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...