Municipalitatea continuă lucrările pe strada Iuliu Maniu

Primarul Cosmin Andrei a vizitat ieri șantierul de pe strada Iuliu Maniu. Această stradă a intrat în reabilitare în luna iulie a anului trecut. La această dată, potrivit edilului, lucrările au ajuns la 30% și sunt în grafic, fiind realizată canalizarea pluvială.

Pentru această stradă de 1.817 metri, au fost programate lucrări de asfaltare, amenajarea trotuarelor, realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor de circulaţie. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de 5.596.976 de lei. Constructorul a dat asigurări că va finaliza lucrările în aproximativ trei luni.

Este un proiect ambițios, un proiect de suflet pentru mine. Am avut numeroase intervenții pentru acest tronson de drum, care, în marea lor majoritate, au fost blocate din interes politic”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

În anul 2019, Cosmin Andrei, în calitate de viceprimar, a avut mai multe amendamente la proiectul de buget, printre care și alocarea unui milion de lei pentru reabilitare și modernizare, documentație tehnică și execuție strada Iuliu Maniu. A revenit și în 2020, cu amendament de suplimentare, la un milion de lei, a sumelor pentru reabilitarea și modernizarea străzii Iuliu Maniu.

Primarul are în vedere mai multe proiecte de reabilitare și modernizare a mai multor străzi din zonă dar și din alte părți ale orașului.

„Este un drum de ţară”

Botoşănenii care au case în zonă au solicitat ani la rând ca strada să fie reabilitată. În luna aprilie a anului trecut, la şedinţa Consiliului Municipal au participat şi câţiva botoşăneni care locuiesc pe strada Iuliu Maniu. Ei au dorit să participe la votarea bugetului pentru a se asigura că aleşii locali alocă bani pentru reabilitarea acestei străzi. În numele cetăţenilor a vorbit Oana Ciobanu.

Este o stradă unde nu se poate respira. Este drum de țară. Când trece o mașină nu vreți să știți cum este și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră în parte. Nu se poate aerisi casa. Vă rog să stați și dumneavoastră cu ferestrele închise să vedeți cum este. Vă invit, dacă aveți copii, să-i plimbați cu căruciorul pe strada noastră. Să vedeți ce înseamnă, să clănțăni între dinți pietre, praf”, a spus atunci Oana Ciobanu.

Deja ai votat!