Renumit chirurg botoșănean devenit profesor universitar la UMF Iași

După ce în luna decembrie a anului trecut chirurgul Daniel Timofte a devenit noul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“, luna trecută acesta a mai atins o bornă importantă a carierei sale. Din 2019 devenit conferențiar universitar, doctorul Daniel Timofte a devenit din această primăvară profesor universitar în cadrul celei mai prestigioase universități din Iași, cea de Medicină și Farmacie, unde a fost și student.

Născut în Botoşani şi absolvent al Liceului „Mihai Eminescu“ din localitate, doctorul Daniel Timofte a terminat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa“ din Iaşi în 1996. Din 2002 a devenit medic specialist în chirurgie generală, iar în 2008 medic primar în aceeaşi specialitate. Are 23 de ani de când profesează la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon“.

Din anul 2019, Dan Timofte a fost conferențiar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, iar acum a devenit profesor doctor.

Medicul botoşănean este medic primar de chirurgie generală în cadrul Clinicii de Chirurgie III a Spitalului „Sfântul Spiridon”, unde activează din 1998, iar din 2015 este şef de lucrări în cadrul universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Acesta este şi doctor în medicină din anul 2007.

Botoşăneanul este deja un nume recunoscut în medicina românească, acesta organizând prima conferinţă naţională cu tema „Abordul multidisciplinar în prevenţia şi managementul obezităţii”, care integrează 17 specialităţi implicate în prevenţia şi managementul obezităţii. Mai mult, acesta a efectuat o serie de intervenţii chirurgicale în premieră naţională.

Deja ai votat!