Femeie luată cu ambulanţa din centrul de vaccinare

O femeie din judeţul Botoşani a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost preluată de ambulanţă chiar din centrul de vaccinare.

În vârstă de 75 de ani, botoşăneanca a fost programată pentru a fi vaccinată în centrul de la Colegiul Gheorghe Asachi. Când a ajuns aceasta s-a aşezat pe un scaun, pentru a aştepta să îi vină rândul, doar că, la un moment dat, a început să se simtă foarte rău şi s-a prăbuşit în văzul celorlalţi prezenţi. Cadrele medicale şi medicul coordonator al centrului i-au sărit imediat în ajutor, fiind apelat şi serviciul 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic, femeia fiind preluată şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe. La spital, cadrele medicale au avut surpriza să constate că femeia care se pregătea să fie vaccinată avea deja Covid. „Pacienta a sosit în serviciul nostru cu sincopă şi prezentând semnele clinice ale unui accident vascular cerebral. A fost testată pentru virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind pozitiv. Aceasta a fost internată pe secţia de pneumologie, urmând a fi tratată pentru accidentul vascular şi infecţia Covid”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Zeci de cazuri în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), încă 32 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns, astfel, la nivelul judeţului, la peste 11.000 de cazuri

Doar patru unități administrativ- teritoriale din Botoșani aveau, sâmbătă, un grad de infectare mai mare de 3‰, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică.

Este vorba de comuna Dobârceni, care deține și recordul de infectări, adică 2,84 cazuri la mia de locuitori, urmată de municipiul Botoșani, cu 2,63 la mie, Curtești- 2,36 și Sulița- 2,34.

Deja ai votat!