spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTVeteran vaccinat anti-Covid la 100 de ani

Veteran vaccinat anti-Covid la 100 de ani

După ce a luptat pentru țară în cel De-al Doilea Război Mondial, a suferit de lipsuri, dar a fost și privat de libertate, un veteran de război luptă cu virusul care a schimbat o lume întreagă. Gheorghe Belehuzi, din Miorcani, în vârstă de 100 de ani și 10 luni, a ales să se vaccineze împotriva Covid19 şi-i îndeamnă şi pe ceilalţi să asculte sfaturile medicilor. Pe 4 mai veteranul urmează să împlinească 101 ani.

Adrian Mețler, medicul coordonator al centrului din Darabani a spus că Gheorghe Belehuzi a fost imunizat, joi, cu serul Pfizer/BioNTech. „M-am vaccinat în fiecare an împotriva gripei sezoniere. Așa cum am crezut de fiecare dată că vaccinul m-a protejat de gripele de sezon, așa am ales să mă vaccinez și acum. Așa ar trebui să facă toată lumea, să asculte sfatul medicilor pentru a putea scăpa de acest virus”, a spus Gheorghe Belehuzi.

„Lumea trebuie să creadă, să se vaccineze”

Veteranul, care nu a avut o viață ușoară, a luptat în Al Doilea Război Mondial, apoi a fost prizonier, a muncit în agricultură, iar mai apoi în construcții, şi spune că a luat decizia de a se imuniza pentru a se proteja de boală. Gheorghe Belehuzi adaugă că el crede în acest virus, care este atât de contestat de oameni, pentru că s-a confruntat cu atât de multe situații grele.

„Bineînțeles că există, acest virus a afectat tot globul, nu poate fi vorba de alte teorii. Lumea trebuie să creadă, să se vaccineze și astfel să putem reveni la situația de dinainte. Încă de când a apărut acest virus am ales să cred și să mă protejez. Cred că așa ar trebui să facă toată lumea”, a îndemnat veteranul.

Decizia de a se vaccina, cu scopul de a se proteja pe ei, dar și pe cei din jur, a luat-o și fiica, acestuia, Chiriac Maria, care, la fel ca tatăl său, a precizat că nu a avut reacții adverse, iar acum aşteaptă rapelul.

Când a împlinit 100 de ani, Gheorghe Belehuzi a primit titlul de veteran de război de la Asociația Națională de Război, Filiala județului Botoșani.

Mii de botoşăneni s-au vaccinat

Centrul de vaccinare de la Darabani a fost inaugurat pe 1 martie, iar până ieri acolo au fost vaccinate 430 de persoane, categoria de vârstă predominantă fiind de peste 65 de ani.

Până ieri la nivelul judeţului Botoşani au ajuns 21.970 de doze de vaccin dintre care 17.410 Pfizer/BioNtech, 2.000 Moderna şi 2.560 AstraZeneca. La nivelul judeţului au fost administrate 19.903 doze de vaccin. 13.029 de persoane au fost vaccinate cu prima doză de ser, iar 6.874 au primit-o şi pe cea de-a doua.

– Raluca PANȚIRU

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...