marți, iunie 25, 2024
AcasăLocal BTO tânără îşi caută mama chiar de Ziua Femeii

O tânără îşi caută mama chiar de Ziua Femeii

Carmen, adoptată în Italia cu 22 de ani în urmă, apelează la toţi botoşănenii să o ajute să-și găsească părinții biologici: Ciobanu Maria și Ciobanu Vasile din Dorohoi, judeţul Botoşani.
Un mesaj distribuit pe Facebook în urmă cu aproape un an caută ajutor pentru tânăra de 35 de ani din Botoşani pentru a i se da o mână de ajutor să-și găsească familia biologică, aceasta fiind adoptată de mică de o familie din Italia.

„Din Sentința de adopție, Carmen a aflat, că a fost abandonată în Maternitatea din Dorohoi, apoi a fost transferată la Leagănul de copii Sf. Maria din Dorohoi, iar la vârsta de trei ani a fost mutată la Casa de copii Sf. Stelian din Botoșani. Nu-și amintește să fi fost vizitată vreodată de părinții biologici sau de vreo rudă până la vârsta de 12 ani, când a fost adoptată de o familie italiană. Dacă aveți informații care o pot ajuta pe Carmen să-și împlinească visul de a-și îmbrățișa mama, tatăl și frații naturali, vă rugăm să ne contactaţi. Mai mult, Carmen ar vrea să-i ajute, în caz de nevoie, drept mulţumire că au semnat consimţământul pentru adopţie”, mai scrie în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Ajutor cerut pe facebook

Deși între timp a reușit să dea de urma a două dintre surorile ei, Carmen nu s-a dat bătută și vrea să-și îndeplinească în totalitate visul, de a-și cunoaște întreaga familie biologică. De aceea, chiar de 8 martie, de Ziua Femeii, tânăra face un nou apel prin intermediul paginii Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României” pentru a fi ajutată să-și găsească și restul familiei.

„Mă numesc Carmen, sunt în căutarea familiei biologice. Numele meu înainte de adopție a fost Ciobanu Carmen, sunt născută la Dorohoi la data de 20/12/1985”, precizează tânăra. „Îmi caut mama biologică, pe Ciobanu Maria (are 70/71 de ani) și tatăl biologic Ciobanu Vasile. Am fost internată la casa de copii din Dorohoi de bebeluș și ulterior transferată la Botoşani iar la vârsta de 13 ani am fost adoptată de către minunata mea familie din Italia.”

Din informațiile pe care le are Carmen în prezent reiese că sunt în total 5 frați, cu tot cu ea, dintre care patru sunt fete și unul băiat. Pe două dintre surorile ei a reușit să le găsească deja, din fericire, iar despre cea de-a treia soră crede că a fost înfiată și ea tot în Italia. Fratele ei, în schimb, s-ar afla tot în România la această oră.

„Știu că mai am patru frați, 3 surori și un frate. Două dintre surori le-am găsit în România, Mariana și Anca crescute și ele în orfelinat împreună cu fratele Ciobanu Cristi Marian care are 42/43 de ani, probabil domiciliat în Iaşi despre care însă nu știm nimic, de asemenea o caut și pe sora mea Ciobanu Daniela cu vârsta de 38/39 de ani, adoptată cred în Italia”, scrie Carmen.

Rugămintea ei către cei care-i citesc mesajul este să îl distribuie cât mai mult, în speranța că va reuși să dea astfel și de urmele părinților ei biologici, dar și de cele ale celorlalți doi frați.
„Vă rog distribuiți apelul meu, doar cu ajutorul vostru îmi pot găsi și eu familia biologică. Sunteți minunați, vă mulțumesc din inimă. ❤”, se încheie mesajul botoşănencei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.2 ° C
18.2 °
17.2 °
94 %
2.7kmh
0 %
mar
24 °
mie
27 °
joi
28 °
vin
29 °
sâm
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii şi pesediştii abia aleşi au stat la distanţă înainte de prima şedinţă la CJ. O să fie fain când o să trebuiască să...

EDITORIAL

Primul ziar Monitorul de Botoșani a apărut pe 24 iunie în urmă cu fix 29 de ani. Însă, după un număr de ani, nu...

EPIGRAMA ZILEI

Orice nebun sau politician Are-o deficiență la ... bostan : Primul stă rău cu uzul rațiunii Iar celălalt cu-auzul ... națiunii! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...