Lichidator judiciar plătit în natură

0

Un lichidator judiciar din municipiul Botoșani a ajuns să fie plătit în natură, după ce la finalul unui proces de faliment instanța a constatat că nu mai sunt bani cu care să fie acoperit onorariul. Situația neobișnuită a fost înregistrată în cazul binecunoscutei firme din Botoșani, Panda Import Export, intrată în insolvență în 2010. Atunci, Tribunalul Botoșani a decis ca societatea să fie preluată de lichidatorul judiciar Liliana Bordeianu, iar trei luni mai târziu firma a intrat în faliment. Au fost stabilite creanțele, tabelul definitiv consolidat și lista de clienți, după care au fost preluate bunurile mobile și imobile, care au început să fie scoase la licitație.

S-a vândut tot ce s-a putut, de la mașini și la spații comerciale, până la bunurile deținute în trecut de firmă. Anul trecut, însă, pe decembrie 2020, lichidatorul judiciar Cabinet individual de insolvență (CII) Liliana Bordeianu a solicitat închiderea procedurii. Toate bune și frumoase, doar că mai rămăsese nevalorificat un spațiu comercial în Parcul Tineretului, la parterul unui bloc, cu o valoare de licitare de 92.747 lei. În plus, lichidatorul avea de încasat ultimele cheltuieli de 107.000 lei.

Cum imobilul era ipotecat în favoarea B2Kapital Portfolio Management SRL subrogat Băncii Transilvania SA Cluj, firma a fost notificată, dar a refuzat să-și adjudece imobilul în contul creanței. Prin urmare, la finalul procesului de faliment, Tribunalul Botoșani a luat o decizie mai puțin obișnuită – a decis darea în plată către CII Liliana Bordeianu a unicului spațiu nevalorificat din patrimoniul societății Panda pentru acoperirea cheltuielilor realizate de lichidator. Decizia Tribunalului Botoșani a rămas definitivă, iar CII Liliana Bordeianu a fost plătit practic în natură.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu spațiul respectiv, în condițiile în care imobilul s-a dovedit a fi neatractiv în timpul procesului de lichidare.

 

Deja ai votat!
se încarcă...