marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTProtest pentru copiii care fac naveta

Protest pentru copiii care fac naveta

Părinţii mai multor elevi de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi sunt nemulţumiţi de faptul că acestora le-a fost schimbat programul şi trebuie să înveţe după amiaza. Cei mai nemulţumiţi sunt părinţii elvilor navetişti, care susţin că nu au bani pentru a asigura  transportul copiilor.

În perioada 22 februarie – 1 martie, din cauza spaţiului insuficient de la Colegiul „Ghica”, unele clase şi-au desfăşurat activitatea la Liceul „Ion Pillat”, însă acolo spaţiul nu era suficient raportat la numărul elevilor.

Părinţii au solicitat fie ca elevii să îşi desfăşoare orele în mediul online, fie să aibă ore dimineaţa, având în vedere că mulţi sunt navetişti. Consiliul de Administraţie a decis însă ca toate clasele a IX-a şi a X-a să înveţe în Colegiul „Ghica”, dar după amiază.

Ieri, Virgil Bordei, reprezentantul părinţilor din clasa a IX-a D, s-a prezentat în audienţă la Gabriel Hârtie, inspector şcolar general. În memoriul înaintat inspectorului şcolar general se arată că din cei 28 de copii din clasa a IX-a D, 11 sunt navetişti, fiind din comunele Şendriceni, Suharău, Dimăcheni, Viişoara, George Enescu, Havârna, Vârfu Câmpului. Practic, seara, la ieşirea de la ore aceştia au de parcurs o distanţă care variază între şapte  şi 55 de kilometri şi părinţii îşi pun întrebarea cine le asigură acestor copii siguranţa deplasării către domiciliu. Reprezentantul părinţilor a arătat că, în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii se arată că „în situaţii justificate, de infrastructură şi resursele existente, unităţile de învăţământ pot desfăşura activitatea didactică în sistem online, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean”.

Copilul meu nu are mijloc de transport să vină seara acasă. Eu trebuie să plătesc o maşină să îl aduc, numai că nu am în fiecare zi 60 de lei să-i asigur transportul. Vrem să se ţină cont de problema acestor copii navetişti”, a declarat, prin telefon, mama unei eleve care face naveta.

Soluţii căutate împreună cu şcoala

Gabriel Hârtie a dat asigurări că situaţia va fi analizată. „Sunt păreri şi păreri. Sigur există nemulţumiri în rândul copiilor care fac naveta. Vom analiza siuaţia, dar eu zic că trebuie să ne gândim că ar fi păcat ca din moment ce municipiul Dorohoi este în scenariul verde, copiii respectivi să înveţe tot online. Singura soluţie identificată a fost activitatea în două schimburi. Conform ordinului comun, propunerea privind scenariul pe fiecare unitate de învăţământ vine de la Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ”, a spus Gabriel Hârtie.

Oficialul va solicita conducerii colegiului să analizeze încă o dată situaţia copiilor navetişti. „Copii navetişti avem peste tot. Avem 13.000 de navetişti în judeţul Botoşani. 30% din unităţile din judeţ învaţă în două schimburi. Acum trebuie să decidem, facem învăţământ faţă în faţă sau învăţământ online. Trebuie să ne gândim şi ce e mai bine pentru copii, având în vedere că avem un an de când învăţăm online, iar acum când avem posibilitatea de învăţa faţă în faţă, ne dorim online”, a concluzionat Gabriel Hârtie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...