Încă un vot în CL pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”

Aleşii locali botoşăneni au aprobat în şedinţa de astăzi proiectul vizând reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu”, respectiv indicatorii tehnico economici pentru această investiţie. După revizuirea documentaţiei şi actualizarea costurilor, inclusiv actualizarea valorii investiţiei la cursul valutar, a reieşit că valoarea investiţiei este de 53.379.003 de lei (10,9 milioane de euro), contribuţia municipalităţii urmând a fi de 6,3 milioane de euro.

Consilierul USR – PLUS, Raluca Curelariu, a dorit să afle cum va asigura municipalitatea partea de cofinanţare a acestei investiţii.  „Partea de cofinanțare pentru acest obiectiv va fi asigurată din buget local prin contractarea unui credit în momentul în care vom avea nevoie de sume pentru cheltuieli neeligibile. S-a ajuns la această diferență pentru că acest proiect a plecat cu stângul din start, nu a fost luată în calcul partea de consolidare pentru un obiectiv monument istoric. Și suntem în această etapă pentru că avem și o diferență de curs valutar, au fost indexate valorile privind manopera și prețul materialelor”, a explicat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, la această dată, documentaţia revizuită se află la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord – Est Piatra Neamţ.

Cei de la ADR au confirmat că proiectul tehnic este în regulă, cererile de clarificări se referă la aspecte minore şi sunt încrezător că în perioada imediat următoare, câteva zile, primim avizul favorabil şi încărcăm toată documentaţia pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice pentru a o scoate la licitaţie”, a mai spus Cosmin Andrei.

Primarul a adăugat că este posibil ca în urma licitaţiei valoarea investiţiei să scadă, în raport cu ofertele depuse de investitorii interesaţi de acest contract.

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” este aşteptată de botoşăneni, dar şi de actorii care de câţiva ani îşi desfăşoară activitatea, în condiţii total improprii, la Casa Tineretului. Teatrul „Mihai Eminescu” a intrat în şantier în vara anului 2014.

Deja ai votat!