marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BTMedici puşi în dificultate de bebeluşul cu Covid (video)

Medici puşi în dificultate de bebeluşul cu Covid (video)

Bebeluşul diagnosticat cu Covid imediat după naştere a ieşit pozitiv şi la cel de-al treilea test, iar încărcătura virală este foarte mare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Cadrele medicale nu reuşesc, însă, să îşi dea seama care e sursa infecţiei şi au cerut efectuarea de noi teste şi prelevarea de noi probe de la mama pozitivă pentru a identifica tulpina de virus cu care este aceasta infectată. „Din cauză că studiile în domeniu nu au stabilit exact dacă există transmitere transplacentară a SARS-CoV-2, colegii de la Suceava doresc să identifice cu ce tulpină sunt infectaţi mama şi copilul”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Din acest motiv, medicii suceveni au cerut prelevarea de noi exudate nazal şi faringian de la mamă, care să fie trimise la Suceava pentru analiză şi de secvenţiere a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, studiile de până acum nu au găsit virus în lichidul amniotic, şi astfel nu s-a putut stabili cu exactitate că acest virus se poate transmite de la mamă la copil.

Bebeluşul a venit pe lume pe data de 5, iar pentru că mama a ieşit pozitivă la internare, a fost şi el testat. Cum testul copilului a ieşit pozitiv, acesta a mai fost testat o dată la Botoşani, iar după ce şi al doilea test a ieşit pozitiv, a fost direcţionat la Suceava.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...