Medici puşi în dificultate de bebeluşul cu Covid (video)

Foto arhivă

Bebeluşul diagnosticat cu Covid imediat după naştere a ieşit pozitiv şi la cel de-al treilea test, iar încărcătura virală este foarte mare.

Cadrele medicale nu reuşesc, însă, să îşi dea seama care e sursa infecţiei şi au cerut efectuarea de noi teste şi prelevarea de noi probe de la mama pozitivă pentru a identifica tulpina de virus cu care este aceasta infectată. „Din cauză că studiile în domeniu nu au stabilit exact dacă există transmitere transplacentară a SARS-CoV-2, colegii de la Suceava doresc să identifice cu ce tulpină sunt infectaţi mama şi copilul”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Din acest motiv, medicii suceveni au cerut prelevarea de noi exudate nazal şi faringian de la mamă, care să fie trimise la Suceava pentru analiză şi de secvenţiere a virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, studiile de până acum nu au găsit virus în lichidul amniotic, şi astfel nu s-a putut stabili cu exactitate că acest virus se poate transmite de la mamă la copil.

Bebeluşul a venit pe lume pe data de 5, iar pentru că mama a ieşit pozitivă la internare, a fost şi el testat. Cum testul copilului a ieşit pozitiv, acesta a mai fost testat o dată la Botoşani, iar după ce şi al doilea test a ieşit pozitiv, a fost direcţionat la Suceava.

Deja ai votat!