Microbuz blindat cu ţigarete de contrabandă descoperit la Stânca

0

Captură de țigări reușită de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca. Aceștia au descoperit, ascunse într-un microbuz, 1.250 de pachete cu țigări de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei. Țigările aparțineau unui cetăţean moldovean, care ar fi încercat să le introducă în țară, cu scopul comercializării pe piața neagră.

Captura a fost realizată miercuri, pe 10 martie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul moldovean B.V, în vârstă de 34 de ani, care se afla într-un microbuz înmatriculat în România și care efectua o cursă regulată pe ruta Chişinău – Suceava.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cele 1.250 de pachete, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Țigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost amendat cu 7.000 de lei. Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...