spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTDoi candidaţi la şefia Teatrului Eminescu

Doi candidaţi la şefia Teatrului Eminescu

Două persoane s-au înscris la concursul organizat pentru şefia Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani. Aceştia sunt regizorii Antonela Cornici şi Alexandru Vasilachi.

Antonela Cornici este lector universitar doctor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, la facultatea de Teatru. Până în 2018 a fost, pe lângă cadru universitar, actor și regizor la teatrul ieșean „Vasile Alecsandri”. Activitatea ei este prodigioasă, ca actor, regizor și cercetător. A regizat peste 25 de piese în toată țara, patru chiar pe scena teatrului botoșănean. Ca actor sau regizor a jucat în, sau regizat piese de teatru la zeci de festivaluri naționale și internaționale.

A fost manager de proiect sau coordonator de workshop-uri la foarte multe proiecte culturale naționale și internaționale, în cadrul unor activități de cercetare, domeniu în care s-a remarcat și prin cărțile sau articolele publicate de-a lungul anilor, legate de cercetare teatrală.

Pentru activitatea sa a primit, în 2004, medalia „Meritul Cultural”, categoria „Arta spectacolului”, acordată de președintele Romaniei.

„Nu am candidat niciodată la un concurs de manager pentru un teatru. Cred că nu era momentul. Dar acum pot și vreau să fac acest pas. Am adunat destulă experiență, am energia necesară și trupa aceasta merită mai mult, eu cred în ei! Și știu că și ei cred în mine, altfel nu eram la acest concurs! Este un teatru drag mie, lucrez de câteva stagiuni aici ca regizor invitat, am montat patru spectacole, cunosc foarte bine trupa și de fiecare dată am mers împreună cu ei până la capăt! Ceea ce fac și acum. Ce îmi propun? Un teatru vizibil local, regional, național și pe termen lung internațional. Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani trebuie să aibă imaginea unei instituții cu o identitate clară și puternică. Nu este mult spus, trebuie să vrei, să cauți soluții și să nu renunți”, spune Antonela Cornici.

Alexandru Vasilache este regizor artistic la teatrul Mihai Eminescu.

Este un artist din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică și Teatru din Chișinău, director general al Studioului „Moldova-Film” din Chișinău și, de mai bine de zece ani, regizor artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unde a realizat mai multe spectacole, printre care „Bani din cer” și „Bocitoarele vesele”.

În bogata sa carieră, acesta a montat spectacole de teatru în Republica Moldova, dar și în România.

Contactat telefonic de reporterii „Monitorul” acesta a declarat că „nu voi comenta nimic decât după concurs”.

Interviu înregistrat video

Candidaţii interesaţi de această funcţie au trebuit să depună proiectele de management până pe 20 februarie 2021. Acestea au fost analizate până pe 5 martie. În perioada 8-20 martie 2021, proiectele de management vor fi susţinute în cadrul unui interviu înregistrat video.

Din februarie 2006, directorul Teatrului „Mihai Eminescu” a fost jurnalistul Traian Apetrei. În luna mai a acestui an, Traian Apetrei a fost evaluat pentru activitatea desfăşurată în mandatul 2017-2020 şi a obţinut nota 9,80. Acest rezultat îl îndreptăţea să depună încă un proiect de management pentru un nou mandat. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, municipalitatea a organizat concurs.

– Claudia BREHUESCU

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...