sâmbătă, iunie 10, 2023
AcasăLocalGospodării din județ amenințate de flăcări

Gospodării din județ amenințate de flăcări

Mai multe gospodării din județul Botoșani au fost amenințate de flăcări, săptămâna trecută. Incendiile au fost stinse cu ajutorul pompierilor militari și a voluntarilor, însă pagubele sunt importante.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu, în total a fost vorba de nouă incendii. Acestea  care s-au produs pe raza localităților Flămânzi, Bucecea, Săveni, Bobulești (oraș Ștefănești), Măgura (comuna Ibănești), Mândrești (comuna Ungureni), Corni și Dumbrăvița (comuna Ibănești).

„Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost coș de fum necurățat sau neprotejat față de materialele combustibile, foc deschis în spații deschise, scurtcircuit și acțiune intenționată. Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, peste 86 pompieri militari și voluntari”, a declarat Dorina Lupu.

În acest context, reprezentanții ISU Botoșani recomandă populației să respecte, în continuare, atât acasă, cât și la locul de muncă, normele generale de prevenire a situațiilor de urgență, pentru a se evita pierderile de vieți omenești și bunuri materiale.

Zeci de misiuni în fiecare zi

Cele nouă incendii nu au fost singurele misiuni pentru pompierii botoșăneni. În perioada 08 – 14 martie a.c., aceștia au mai avut parte de alte 177 de intervenții. Asta înseamnă, în medie, 26 de misiuni în fiecare zi. „S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor și transportul la spital a unui număr de 109 persoane rănite ori cu probleme medicale, inclusiv persoane suspecte sau confirmate Covid-19, pentru transportul unor persoane supraponderale, precum și pentru deblocarea unor uși de acces în locuințe unde existau persoane care aveau nevoie de ajutor medical”, a explicat Dorina Lupu.

La aceste evenimente se adaugă trei misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. pe timpul aterizării/decolării elicopterului SMURD, trei misiuni de salvare a unor animale din medii ostile vieții, două misiuni pentru înlăturarea pericolului de incendiu în urma producerii unor accidente rutiere și cinci misiuni specifice pentru limitarea răspândirii pestei porcine.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
25.6 ° C
25.6 °
25.6 °
90 %
2.2kmh
98 %
sâm
22 °
Dum
20 °
lun
13 °
mar
20 °
mie
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Preocuparea ca orașul să miroase frumos are din ce în ce mai mulți adepți implicați.

EDITORIAL

Recenta confruntare dintre primarul PSD Cosmin Andrei și consilierul local PNL Eugen Turcanu nu mai miră pe nici un botoșănean care a urmărit cât...

EPIGRAMA ZILEI

Marea mea nedumerire Tot nu s-a elucidat: Oare lanțul de iubire Poate fi sudat? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...