Botoșănean acuzat de ucidere din culpă, după un accident cumplit

Un șofer din comuna Tudora a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după un accident produs în urmă cu aproape doi ani și jumătate. Victima, o fetiță de 11 ani, a decedat după o lungă suferință, timp de aproape doi ani ea aflându-se în stare vegetativă din cauza leziunilor suferite.

Accidentul s-a produs în seara zilei de 14 octombrie 2018, în comuna Fântânele, județul Suceava, când Vasile Florea, în vârstă de 31 de ani, din Tudora, conducea o autoutilitară VW Transporter dinspre Primăria Fântânele spre Roșcani și a acroșat cu mașina un faeton condus de un localnic, Andrei Marian Călin, în vârstă de 19 ani. În atelajul hipo se mai afla o femeie, Daniela Hriscu, în vârstă de 36 de ani, împreună cu cele două fete ale sale, una de 11 și cealaltă de 14 ani, precum și alți doi localnici. În urma impactului, toți cei din faeton au fost proiectați pe carosabil, iar cinci persoane au ajuns la spital. Rănite, mama și cele două fiice au fost internate.

Fata de 14 ani a familiei Hriscu a suferit o fractură multiplă la un picior, leziune grea, dar recuperabilă, însă, din păcate, fata mai mică, Cristina, de 11 ani, a ajuns la Spitalul Județean cu mai multe leziuni, cea mai gravă fiind legată de un traumatism sever cranian. Din păcate, s-a dovedit a fi vorba de o leziune cumplită. Fata nu și-a mai revenit, fiind o perioadă în comă și ulterior intrând în stare vegetativă. Chiar dacă au mai fost ușoare progrese, micuța nu s-a mai putut mișca. Căutată de reporterii „Monitorul de Suceava”, Daniela Hriscu a povestit coșmarul care i-a marcat viața pentru totdeauna. „A fost în stare vegetativă, am încercat tot felul de variante de recuperare pe la clinici. Am făcut naveta între spital, clinici și acasă. S-a trezit câte un pic, dar nu reacționa la nimic. Așa ne-am chinuit doi ani, iar acum șase luni a făcut un stop cardio-respirator și a murit”, sunt cuvintele mamei marcate încă sever de tragedie.

Cazul a fost anchetat de polițiștii suceveni, cercetările fiind efectuate în primă fază pentru vătămare corporală din culpă. Ulterior, după decesul fetiței, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptei în ucidere din culpă. Investigațiile au arătat că autoutilitara condus de botoșănean ajunse pe mijlocul drumului și ar fi izbit atelajul hipo în lateral. Audiat, tânărul din Tudora a susținut că ar fi încercat să evite un câine, însă expertiza tehnică dispusă a arătat că, în momentele premergătoare impactului, autoutilitara circula cu o viteză de 92-93 km/h, mult peste limita prevăzută pentru respectiva porţiune de drum aflată în localitate. Totodată, polițiștii au precizat că cel care conducea atelajul era sub influența băuturilor alcoolice, având o îmbibație de 0,27 miligram pe litru alcool pur în aerul expirat, iar faetonul nu ar fi avut toate elementele reflectorizante necesare deplasării pe timp de noapte. Așa se face că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a apreciat că atât șoferul, cât și căruțașul, ar fi avut fiecare partea lui de vină și a decis să-i trimită pe ambii în judecată pentru ucidere din culpă.

Procesul se va judeca la Judecătoria Suceava, însă până la pronunțarea unei sentințe definitive cei doi inculpați vor beneficia de prezumția de nevinovăție.

 

 

Deja ai votat!