Război în instanță de la banii pentru drumurile județului

0
Din cauza bătăliilor politice, drumurile din județ rămân pline de gropi

Prefectul judeţului, Dan Nechifor, susţine că va contesta la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani hotărârea Consiliului Judeţean privind repartizarea fondurilor alocate pentru întreţinerea drumurilor.

Acesta susţine că sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuieilor pentru drumurile judeţene şi comunale au fost împărţite incorect. “Ar trebui să intrăm într-o normalitate administrativă. Consider că repartizarea fondurilor defalcate din TVA pentru drumuri nu este una judicioasă”, a spus Nechifor.

Acesta a dat exemplul comunelor Călăraşi şi Santa Mare, care au un număr egal de kilometri de drumuri comunale şi care au beneficiat de sume total diferite. Călăraşi a primit pentru 24 de kilometri de drum suma de 30.000 de lei, iar Santa Mare, care are aceeaşi lungime de drum, a primit 60.000 de lei.

În replică, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a declarat că decizia aparține în totalitate Instituției Prefectului, dar împărţirea banilor de acum nu face decât să corecteze „cadoul” de peste un milion de euro primit de primăriile PNL la finele anului trecut de la guvernul Cîţu. “Este o decizie care va lăsa încă o bună perioadă de timp fără bani unitățile administrativ teritoriale din județ, după ce Guvernul a trimis cu o foarte mare întârziere Legea Bugetului în Parlament. Referitor la hotărârea privind repartizarea fondurilor către comune, pot afirma fără nicio urmă de îndoială că este egală și că ea corectează unele dezechilibre create chiar de Guvernul Cîțu la finalul anului trecut. Atunci, nimeni nu a contestat alocarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului doar către primăriile PNL. Toți s-au făcut că nu văd că Guvernul nu a dat niciun leu Consiliului Județean Botoșani, unităților administrative conduse de PSD. Toți acei bani alocați înainte de Crăciun au rămas necheltuiți și au intrat în excedent și pot fi folosiți în acest an pentru investiții. Acesta este criteriul de care am ținut cont în alocarea bugetară pe care am făcut-o, de echilibrare a veniturilor către toate administrațiile locale”, a precizat președintele CJ, Doina Federovici.

Deja ai votat!
se încarcă...