miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTRăzboi în instanță de la banii pentru drumurile județului

Război în instanță de la banii pentru drumurile județului

Prefectul judeţului, Dan Nechifor, susţine că va contesta la Secţia de contencios administrativ a Tribunalului Botoşani hotărârea Consiliului Judeţean privind repartizarea fondurilor alocate pentru întreţinerea drumurilor.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Acesta susţine că sumele defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuieilor pentru drumurile judeţene şi comunale au fost împărţite incorect. “Ar trebui să intrăm într-o normalitate administrativă. Consider că repartizarea fondurilor defalcate din TVA pentru drumuri nu este una judicioasă”, a spus Nechifor.

Acesta a dat exemplul comunelor Călăraşi şi Santa Mare, care au un număr egal de kilometri de drumuri comunale şi care au beneficiat de sume total diferite. Călăraşi a primit pentru 24 de kilometri de drum suma de 30.000 de lei, iar Santa Mare, care are aceeaşi lungime de drum, a primit 60.000 de lei.

În replică, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici a declarat că decizia aparține în totalitate Instituției Prefectului, dar împărţirea banilor de acum nu face decât să corecteze „cadoul” de peste un milion de euro primit de primăriile PNL la finele anului trecut de la guvernul Cîţu. “Este o decizie care va lăsa încă o bună perioadă de timp fără bani unitățile administrativ teritoriale din județ, după ce Guvernul a trimis cu o foarte mare întârziere Legea Bugetului în Parlament. Referitor la hotărârea privind repartizarea fondurilor către comune, pot afirma fără nicio urmă de îndoială că este egală și că ea corectează unele dezechilibre create chiar de Guvernul Cîțu la finalul anului trecut. Atunci, nimeni nu a contestat alocarea sumelor din fondul de rezervă al Guvernului doar către primăriile PNL. Toți s-au făcut că nu văd că Guvernul nu a dat niciun leu Consiliului Județean Botoșani, unităților administrative conduse de PSD. Toți acei bani alocați înainte de Crăciun au rămas necheltuiți și au intrat în excedent și pot fi folosiți în acest an pentru investiții. Acesta este criteriul de care am ținut cont în alocarea bugetară pe care am făcut-o, de echilibrare a veniturilor către toate administrațiile locale”, a precizat președintele CJ, Doina Federovici.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...