Copil accidentat grav la traversarea străzii

0

Un băieţel de trei ani jumătate a ajuns la spital cu răni grave după ce a fost lovit în plin de o maşină. Accidentul a avut loc în localitatea Bucecea, pe Calea Naţională.

Copilul se deplasa pe trotuar, alături de mama sa, iar la un moment dat, micuţul s-a smuls din mâna femeii şi a încercat să traverseze strada prin loc nepermis. Din păcate, în acel moment prin zonă trecea un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, care se deplasa dinspre Ionăşeni spre Călineşti. Şoferul a frânat brusc şi a încercat să evite copilul, dar impactul a fost unul violent, micuţul fiind trântit pe asfalt. Plin de sânge, acesta a fost urcat imediat într-o maşină privată care a plecat spre Botoşani, în acelaşi timp rudele sunând la 112 pentru a cere ajutor. O ambulanţă cu medic a ajuns în scurt timp în zonă şi a preluat copilul de pe traseu, acesta iniţial pierzându-şi cunoştinţa. „Minorul, victimă a unui accient rutier, a fost preluat cu un traumatism cranian important şi cu un traumatism facial. A avut şi o sângerare puternică, a fost stabilizat şi ulterior transportat la Pediatrie pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, care au declanşat imediat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului. „Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Delia nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...