Adolescenţi în stradă din cauza restricţiilor impuse din cauza pandemiei (video)

0

Botoşănenii au ieşit astăzi, 30 martie, din nou în stradă pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii Covid19. Printre manifestanţi sunt şi zeci de adolescenţi.

Astăzi numărul protestatarilor este mult mai mic decât cel de ieri, când peste 1000 de persoane au ieşit în stradă. În acaestă seară, cei aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în faţa Palatului Administrativ.

De acolo aceştia au pornit pe Pietonalul Unirii spre Bulevardul Eminescu. În faţa Hotelului Maria de pe pietonal aceştia protestatarii au scandat „Ieşiţi din casă dacă vă pasă„. Aceştia sunt înarmaţi cu steaguri şi vuvuzele, iar unii dintre ei şi-au aruncat măştile pe jos.

Media de vârstă a celor care participă la protest este sub 18 ani, manifestanţii scandând că doresc liberatate. Printre lozinci s-au numărat şi „Arafat nu uita, asta nu e ţara ta!”, „Cîţu, Arafat demisia!”.

Protestatarii sunt flancaţi de jandarmi. Aceştia s-au oprit şi în faţa spitalului unde au scandat împotriva lui Arafat.

De mai multe ori poliţiştii şi jandarmii aflaţi în faţa manifestanţilor au fost păcăliţi de protestatari, care schimbau traseul. Din acest motiv au fost blocate mai multe străzi în mod eronat.

Parlamentarii AUR refuză dialogul 

În timp ce sute de botoșăneni participau la proteste, ignorând pericolele pandemiei, cei doi parlamentari AUR de Botoșani, deputatul Lucian Feodorov și senatorul Dorinel Cosma, au refuzat dialogul cu reporterii „Monitorul”. Asta în condițiile în care ambii ar fi fost diagnosticați cu COVID-19.

Primul a fost omul de afaceri Dorinel Cosma, de 65 de ani, care a fost internat la secția de boli infecțioase la sfârșitul lunii noiembrie 2020, după ce a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Prezentând o formă ușoară, el a fost externat după circa două săptămâni, așa încât a putut participa la ceremonia de preluare a mandatelor.

La rândul său, Lucian Feodorov ar fi fost diagnosticat cu COVID-19 la mijlocul lunii martie a.c., însă el ar fi rămas internat la un spital din București. Ambii au fost contactați în cursul zilei de marți, 30 martie a.c., de reporterii „Monitorul”, dar au refuzat să-și spună părerea vizavi de proteste și de măsurile instituite de autorități. Dacă Lucian Feodorov, care abia articula cuvintele, a invocat că nu poate să vorbească, Dorinel Cosma a susținut că era într-o ședință de comisie la Senat, iar situația nu îi permite să discute la telefon. Prin urmare, ambii au încheiat apelurile fără alte comentarii.

Asta în condițiile în care avocata Diana Șoșoacă şi reprezenţii de seamă ai partidului au devenit vedete pe Internet, după ce au militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Deja ai votat!
se încarcă...