spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTAdolescenţi în stradă din cauza restricţiilor impuse din cauza pandemiei (video)

Adolescenţi în stradă din cauza restricţiilor impuse din cauza pandemiei (video)

Botoşănenii au ieşit astăzi, 30 martie, din nou în stradă pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii Covid19. Printre manifestanţi sunt şi zeci de adolescenţi.

Astăzi numărul protestatarilor este mult mai mic decât cel de ieri, când peste 1000 de persoane au ieşit în stradă. În acaestă seară, cei aproximativ 200 de manifestanţi s-au adunat în faţa Palatului Administrativ.

De acolo aceştia au pornit pe Pietonalul Unirii spre Bulevardul Eminescu. În faţa Hotelului Maria de pe pietonal aceştia protestatarii au scandat „Ieşiţi din casă dacă vă pasă„. Aceştia sunt înarmaţi cu steaguri şi vuvuzele, iar unii dintre ei şi-au aruncat măştile pe jos.

Media de vârstă a celor care participă la protest este sub 18 ani, manifestanţii scandând că doresc liberatate. Printre lozinci s-au numărat şi „Arafat nu uita, asta nu e ţara ta!”, „Cîţu, Arafat demisia!”.

Protestatarii sunt flancaţi de jandarmi. Aceştia s-au oprit şi în faţa spitalului unde au scandat împotriva lui Arafat.

De mai multe ori poliţiştii şi jandarmii aflaţi în faţa manifestanţilor au fost păcăliţi de protestatari, care schimbau traseul. Din acest motiv au fost blocate mai multe străzi în mod eronat.

Parlamentarii AUR refuză dialogul 

În timp ce sute de botoșăneni participau la proteste, ignorând pericolele pandemiei, cei doi parlamentari AUR de Botoșani, deputatul Lucian Feodorov și senatorul Dorinel Cosma, au refuzat dialogul cu reporterii „Monitorul”. Asta în condițiile în care ambii ar fi fost diagnosticați cu COVID-19.

Primul a fost omul de afaceri Dorinel Cosma, de 65 de ani, care a fost internat la secția de boli infecțioase la sfârșitul lunii noiembrie 2020, după ce a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Prezentând o formă ușoară, el a fost externat după circa două săptămâni, așa încât a putut participa la ceremonia de preluare a mandatelor.

La rândul său, Lucian Feodorov ar fi fost diagnosticat cu COVID-19 la mijlocul lunii martie a.c., însă el ar fi rămas internat la un spital din București. Ambii au fost contactați în cursul zilei de marți, 30 martie a.c., de reporterii „Monitorul”, dar au refuzat să-și spună părerea vizavi de proteste și de măsurile instituite de autorități. Dacă Lucian Feodorov, care abia articula cuvintele, a invocat că nu poate să vorbească, Dorinel Cosma a susținut că era într-o ședință de comisie la Senat, iar situația nu îi permite să discute la telefon. Prin urmare, ambii au încheiat apelurile fără alte comentarii.

Asta în condițiile în care avocata Diana Șoșoacă şi reprezenţii de seamă ai partidului au devenit vedete pe Internet, după ce au militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18.8 ° C
19.3 °
18.6 °
49 %
3.7kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...