Examen simulat fără probleme la Darabani

Astăzi, 30 martie, elevii din clasa a VIII-a au susținut cea de-a doua probă din cadrul Simulării Evaluării Naționale, la matematică. La Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani, au fost înscriși 64 de elevi, dintre care 63 au fost prezenți.

Ieri, 29 martie, aceștia au susținut proba la limba și literatura română din cadrul Simulării Evaluării Naționale. Au fost înscriși 64 de elevi, dintre care 62 au fost prezenți.

Galia Hrimiuc, director al Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani, a precizat că „s-au respectat toate măsurile care sunt impuse de autorități în contextul actual, astfel că în fiecare sală în care s-a susținut simularea nu au fost mai mult de 10-12 persoane. De asemenea, s-au respectat distanțarea și purtarea măștilor de protecție de către elevi și cadre didactice, dar am avut și susținere din partea cadrelor medicale pe parcursul desfășurării simulării.”

Subiectele la limba și literatura română la simularea evaluării naționale 2021 au fost în premieră după modelul testelor PISA, după o programă nouă. Aceasta constă în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

Rezultatele vor fi anunțate până pe 16 aprilie, iar notele vor fi comunicate individual fiecăruia dintre elevi. Acestea nu vor fi afișate și nu se vor putea contesta.

 

Deja ai votat!