Noi restricţii în localităţi din judeţ (video)

Două localităţi din judeţ urmează să intre sub incidenţa unor noi restricţii din cauza numărului mare de cazuri de Covid depistate. Astfel, ieri, la Hlipiceni şi la Todireni s-a ajuns la o rată de infectare de 4,71 şi respectiv 4,49. Din acest motiv, în ambele unităţi administrativ teritoriale vor fi instituite noile restricţii stabilite prin Hotărâre de Guvern privind circulaţia după ora 20.00.

„Tot ieri am avut încă patru localităţi care intră în scenariul roşu- Manoleasa, Nicşeni, Ştiubieni şi Vârfu Câmpului. Astăzi vom avea o Comisie Judeţeană pentru Situaţii de Urgenţă în care vom valida aceşt noi indici cumulaţi de infectare şi vom stabili restricţiile pentru respectivele localităţi”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

În municipiul Botoşani rata de infectare era ieri de 3,6. „Situaţia nu este chiar roz”, a adăugat prefectul.

Duminică, nouă localităţi din judeţ depăşiseră indicele de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Numărul mare de cazuri care se înregistrază de la o zi la alta vine în contextul în care proteste de amploare au avut loc în toată ţara împotriva măsurilor de restricţie impuse de autorităţi. Ieri, la Botoşani, peste o mie de oameni au mărşăluit pe străzi ore întregi. 

 

Deja ai votat!