Protestatari tot mai puţini şi mai tineri în a treia zi (video)

Câteva zeci de botoșăneni, marea lor majoritate fiind minori sau până în 20 de ani, au ieșit din nou în stradă, miercuri. Aceştia se declară nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități. Flancați de jandarmi, protestatarii au scandat diverse lozinci anti mască și anti Guvern, apoi au pornit să mărșăluiască pe străzi. Aceasta este a treia zi de proteste la Botoșani, doar că numărul participanților este tot mai mic.

Luni, în prima de protest, au fost aproape o mie de oameni în stradă să-și strige nemulțumirile. Chiar dacă unii au renunțat la măști, au fost și persoane la protest, care au păstrat măsurile necesare în vreme de pandemie, arătându-se supărați de restricționarea circulației și nu de purtarea măștii sau păstrarea distanței.

„Pare că totul e făcut aşa, la mişto”

De altfel, tot mai mulţi botoşăneni s-au arătat deranjaţi de protestatari, deşi sunt de acord cu ideile acestora, însă spun că  modul de protest şi mai ales organizarea forţelor de ordine, lasă de dorit. „Eram cu maşina în trafic şi era să lovesc un protestatar. Rulam cu viteză mică, ce este drept, dar tot ar fi fost un impact. Şi pentru ce? Că cei care îi protejau, jandarmi şi poliţişti, nu prea păreau că îşi fac treaba. Noi ocolim jumătate de oraş ca să ajungem acasă cu maşina ca să se distreze nişte puşti pe străzi, chipurile să protesteze. Eu din ce am văzut majoritatea erau minori. O ambulanţă a intrat pe contrasens pe Marchian ca să poată ajunge la spital. Toate maşinile se fereau, protestatarii nu. Nu ştiu cât e de firesc şi pare că totul e făcut aşa, la mişto faţă de autorităţi”, a spus un şofer botoşănean.

Amenzi aplicate de poliţişti

În ciuda nemulţumirilor, polițiștii botoșăneni au aplicat totuşi amenzi în valoare de 21.000 de lei după protestul anti restricții de marți. Sancțiunile au fost aplicate în intervalul orar 16.00-24.00, după cum a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, 16 amenzi au fost date pentru nerespectarea regimului rutier și opt pentru nerespectarea Legii 55 din 2020 privind restricțiile, valoarea totală fiind de 21.000 lei. La aceste amenzi se adaugă și cele date de jandarmi.

Deja ai votat!