Moarte cumplită adusă de propriul faeton

0

Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu faetonul într-un pârâu.

Tragedia a avut loc în satul Adăşeni. Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, se afla cu căruţa pe un teren în afara satului şi se îndrepta spre casă, marţi după-amiază. La un moment dat, încă nu se ştie din ce motiv, calul s-a speriat şi s-a desprins de atelaj, care a căzut într-o mică râpă, formată în preajma unui pârâu din zonă. Trupul căruţaşului a fost prins sub atelajul greu, cu faţa în apa adâncă de câteva zeci de centimetri. Din păcate, a fost suficient pentru ca acesta să rămână în scurt timp fără aer.

La câteva ore distanţă, bărbatul a fost găsit de câţiva săteni, care au anunţat poliţiştii din localitate. Oamenii legii au mers imediat la faţa locului, unde li s-a înfăţişat scena cumplită. Aceştia au apelat serviciul 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale, iar între timp oamenii din sat au reuşit să tragă din apă căruţa şi trupul vecinului lor.
„La faţa locului a fost direcţionat cel mai apropiat echipaj medical, din zona Săveni. Din păcate, colegii noştri nu au putut decât să constate decesul, care survenise cu câteva ore mai devreme”, a precizat medicul Bogdan Ursu, coordonator în cadrul dispeceratului unit integrat SJA-ISU.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au deschis o anchetă.
„A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului. A fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...