Un singur elev de 10 la simularea Bacalaureatului

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) au anunţat astăzi rezultatele la simularea Bacalaureatului. Rata de promovare generală la nivelul județului Botoșani (medii mai mari sau egale cu 6) este de 34,30%. Un singur elev a obținut media 10.

În funcţie de discipline 66,07% dintre elevi au obţinut note mai mari sau egale cu 5, iar 7 elevi au obţinut nota 10. La proba obligatorie a profilului 44,01% au obţinut note mai mari sau egale cu 5, iar28 de elevi au obținut nota 10. La proba la alegere a profilului procentul de promovare a fost de 63,28%, iar 36 de elevi au obținut nota 10.

Rezultatele din acest an școlar sunt apropiate de cele obținute de elevi la simularea Examenului Național de Bacalaureat din 2019, când procentul a fost de 37,24%.

Rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului național de bacalaureat nu sunt publice. La solicitarea elevilor și/sau a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

Deja ai votat!