Adolescent trimis la reeducare după un atac cu un cuțit

0

Adolescentul din Săveni care la sfârșitul lunii septembrie 2020 a înjunghiat un coleg de liceu și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor. Trimis în judecată de procurori pentru tentativă de omor, Eduard Petrișor Crețu, în vârstă de 17 de ani, a fost găsit vinovat, iar instanța a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ, constând în internarea minorului într-o instituţie specializată în recuperarea minorilor, unde va urma un program de pregătire şcolară şi formare profesională potrivit aptitudinilor sale, precum şi programe de reintegrarea socială, pe o perioadă de 2 ani. Totodată, magistrații au decis ca adolescentul, împreună cu reprezentanții săi legali, să plătească toate cheltuielile de spitalizare, care depășesc 6.000 de lei, precum și 40.000 de lei daune morale față de victimă, la aceste sume adăugându-se și aproape 4.000 de lei drept cheltuieli de judecată. Pronunțată joi, pe 1 aprilie, de către Tribunalul Botoșani, sentința nu este definitivă.

Agresiunea a avut loc în urmă cu jumătate de an, după o răfuială în plină stradă. „S-a reținut că, în data de 30 septembrie 2020, în jurul orei 13.30, în timp ce se afla în apropierea Liceului Dr. M. Ciucă din orașul Săveni, pe fondul unor relații conflictuale, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit tip briceag persoanei vătămate minore T.B.C., cauzându-i leziuni pentru vindecarea cărora a necesitat 14-15 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Victima agresiunii a fost un băiat în vârstă de 15 ani, care se îndrepta spre liceu. Atunci, adolescentul i-a ieșit în cale, a început să-l înjure și să-l amenințe, după care a scos un cuțit și l-a înjunghiat de cinci ori. Prăbușit pe asfalt, băiatul a fost observat de trecători, care au sunat la 112. Ulterior, el a fost transportat la spital și internat de urgență. La scurt timp, Eduard Petrișor Crețu a fost reținut de polițiști și arestat preventiv, perioada petrecută după gratii urmând să i se scadă din pedeapsă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...