joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTAleşii locali se joacă de-a şedinţele – Miza politică este numirea CA-ului...

Aleşii locali se joacă de-a şedinţele – Miza politică este numirea CA-ului la Eltrans

Astăzi, 2 aprilie, la scurt timp după ce pe site-ul primăriei Botoşani s-a anunţat că deliberativul local este convocat în şedinţă extraordinară pe 7 aprilie, la iniţiativa consilierilor PNL, PRO România şi USR – PLUS, a apărut o nouă convocare făcută de primarul Cosmin Andrei. Practic, primarul a convocat în şedinţă extraordinară Consiliul Municipal, pe 6 aprilie, începând cu ora 13:00, tot la Casa Sindicatelor.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Cosmin Andrei, se doreşte numirea a cinci administratori provizorii la Eltrans, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la maxim şase luni. Totodată, se intenţionează organizarea unei noi proceduri de selecţie a administratorilor Eltrans, motivat de faptul că, în şedinţa din 31 martie, Consiliul Local a respins desemnarea membrilor CA, membri propuşi de expertul independent care a derulat procedura de selecţie încheiată în septembrie 2020.

„Legea este una”

Să facă cum vor. Legea este una. Consiliul Local a decis o dată să se organizeze selecţia noilor administratori. Aceştia au participat la un concurs, conform legislaţiei. Aşa spune legea. Toată lumea poate să participe la un concurs de ocupare a unui post de administrator într-o companie”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Oficialul a explicat că pentru procedura de selecţie a administratorilor, derulată anul trecut, societatea a plătit 18.000 de lei. „Legea spune că o singură dată se face provizorat, se organizează concurs şi în urma acestuia se stabilesc administratorii”, a mai spus Victor Ivănescu.

Mandatul vechiului CA a expirat în primăvara anului trecut, atunci când CL a hotărât ca aceeaşi administratori să-şi continue activitatea până la finalizarea procedurii de selecţie a noilor administratori. Selecţia a fost făcută de societatea EWORA Resurse Umane, în urma selecţiei fiind propuşi ca administratori Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid.

Social democraţii nu sunt de acord cu administratorii propuşi, motivând că „există suspiciuni rezonabile cu privire la corectitudinea desfăşurării selecţiei”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...