Aleşii locali se joacă de-a şedinţele – Miza politică este numirea CA-ului la Eltrans

0

Astăzi, 2 aprilie, la scurt timp după ce pe site-ul primăriei Botoşani s-a anunţat că deliberativul local este convocat în şedinţă extraordinară pe 7 aprilie, la iniţiativa consilierilor PNL, PRO România şi USR – PLUS, a apărut o nouă convocare făcută de primarul Cosmin Andrei. Practic, primarul a convocat în şedinţă extraordinară Consiliul Municipal, pe 6 aprilie, începând cu ora 13:00, tot la Casa Sindicatelor.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Cosmin Andrei, se doreşte numirea a cinci administratori provizorii la Eltrans, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la maxim şase luni. Totodată, se intenţionează organizarea unei noi proceduri de selecţie a administratorilor Eltrans, motivat de faptul că, în şedinţa din 31 martie, Consiliul Local a respins desemnarea membrilor CA, membri propuşi de expertul independent care a derulat procedura de selecţie încheiată în septembrie 2020.

„Legea este una”

Să facă cum vor. Legea este una. Consiliul Local a decis o dată să se organizeze selecţia noilor administratori. Aceştia au participat la un concurs, conform legislaţiei. Aşa spune legea. Toată lumea poate să participe la un concurs de ocupare a unui post de administrator într-o companie”, a declarat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

Oficialul a explicat că pentru procedura de selecţie a administratorilor, derulată anul trecut, societatea a plătit 18.000 de lei. „Legea spune că o singură dată se face provizorat, se organizează concurs şi în urma acestuia se stabilesc administratorii”, a mai spus Victor Ivănescu.

Mandatul vechiului CA a expirat în primăvara anului trecut, atunci când CL a hotărât ca aceeaşi administratori să-şi continue activitatea până la finalizarea procedurii de selecţie a noilor administratori. Selecţia a fost făcută de societatea EWORA Resurse Umane, în urma selecţiei fiind propuşi ca administratori Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid.

Social democraţii nu sunt de acord cu administratorii propuşi, motivând că „există suspiciuni rezonabile cu privire la corectitudinea desfăşurării selecţiei”.

Deja ai votat!
se încarcă...