spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTIon Paladi - "Mariana Honceru a lăsat o comoară inestimabilă pe pământ"

Ion Paladi – „Mariana Honceru a lăsat o comoară inestimabilă pe pământ”

La plecarea din această lume a cunoscutului folclorist Mariana Honceru, îndrăgitul artist Ion Paladi a transmis un mesaj tulburător. Mesajul îl redăm în cele ce urmează.

Astăzi am plâns ca un copil mic…

E prea mare durerea și despărțirea de omul de cultură, textiera sufletului meu, care mi-a fost ca o a doua mamă, Doamna Mariana Honceru!

Primul concert din România în care am participat, a fost la Botoșani în anul 2008, la invitația Doamnei Mariana Honceru.

Prima mea emisiune filmată în România, la Ipotești, la fel la invitația Doamnei Mariana Honceru.

Majoritatea textelor din cântecele mele sunt semnate de Doamna Mariana Honceru!

Cântecul <Dorul Basarabiei>, text scris de Doamna Mariana Honceru este și va rămâne pentru totdeauna cartea mea de vizită. 

Așa cum port dragostea de cântec și <Dorul Basarabiei> în suflet, așa voi purta vie amintirea Doamnei Mariana în inima mea!

Vă sunt recunoscător și vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru mine!!!

Ați lăsat o comoară inestimabilă pe pământ prin textele Dumneavoastră cântate de artiști pe de o parte și pe de alta a Prutului.

Rămas bun, suflet blând și curat!!! O să-mi fie foarte dor de Dumneavoastră!

Condoleanțe familiei și tuturor celor care o cunoscut-o pe una din cele mai mari textiere din România – Doamna Mariana Honceru!”, este mesajul dureros scris de Ion Paladi.

La mesaj el a adăugat link-urile către cele mai frumoase melodii, ale căror versuri tulburătoare au fost scrise de Mariana Honceru, primul fiind „Dorul Basarabiei”, cântecul ce a devenit Imnul Reîntregirii.

Totodată, Ion Paladi a anunţat că alte cântece cu versuri semnate de Mariana Honceru le va lansa în acest an şi anul viitor.

Mariana Honceru va fi înmormântată mâine

Mariana Honceru a plecat la Ceruri ieri, 1 aprilie. Sicriul de trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, aflată pe Pietonalul Unirii. Slujba de înmormântare va avea loc mâine, 3 aprilie, începând cu ora 12:00.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
19.8 °
16.6 °
44 %
5.2kmh
27 %
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...