Document de identitate fals cumpărat cu 350 de euro

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, în portofelul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă. Documentul a fost descoperit în noaptea de 6 spre 7 aprilie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, cetățeanul moldovean T.V., în vârstă de 36 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

„Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 350 de euro, cu intenţia de a obţine un loc de muncă în Cehia”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!
se încarcă...